Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj

  • Év
  • 2017
FIABCI Prix d’Excellence - Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj - Ipari létesítmények kategória

Tervezett létesítmény: Királyegyházi Cementgyár

Kelt: Andorra la Vella, 2017. május 6.

A díjat a Lafarge Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyára nyerte el.

A díjnyertes cementgyár videója

A díj alapítója: FIABCI - Nemzetközi Ingatlanszövetség
A díj alapításának éve: 1992
A pályázat lebonyolítója: FIABCI - Nemzetközi Ingatlanszövetség

Mi is a FIABCI?
A FIABCI mozaikszó a francia "Federation Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers" megnevezés rövidítése, amelynek a magyar megfelelője a Nemzetközi Ingatlan Szövetség. 61 éves fennállása alatt a párizsi székhelyű FIABCI irigylésre méltó hírnevet szerzett. A világ ingatlanszakmáját az Egyesült Nemzetek Szervezete Gazdasági és Szociális Tanácsával (ECOSOC) folytatott különleges tanácsadói státusza révén képviseli.
Az FIABCI szerepe az ENSZ-ben az, hogy ajánlásokat és tanácsokat adjon a tulajdonjogot érintő kérdésekben, a szegénységben élők lakhatásával és a pénzmosással kapcsolatban.
Jelenleg több mint 60 országban működő tagozatokkal a FIABCI képviseli az ingatlanipar összes ágazatát, a benne dolgozó ingatlan szakemberek ezreivel világszerte.

A pályázat alapvető feltételei
A projekteket teljes mértékben be kellett fejezni és átadni, illetve legalább 12 és legfeljebb 60 hónapot üzemeltetni 2017. december 31. előtt.

A győztesek jutalma
A győztesek jogosulttá válnak a rangos Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj logójának használatára az üzleti anyagaikban, nemzetközi felhasználásukra, beleértve egy hirdetést a The Wall Street Journal amerikai nemzetközi, gazdasági napilapban, a többi díjazottal együtt. Az arany minősítésű díjat, az adott kategóriákban a világ legjobbnak ítélt projektjei kapják meg.

A bírálat szempontjai
- A projekt általános leírása
- Építészet és tervezés
- Fejlesztés és kivitelezés
- Pénzügyi és marketing
- Környezeti hatás
- Közösségi előnyök