Különleges épületek - Kiskunfélegyháza víztározó - M Mérnöki Iroda Kft.
×

Hiba

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 106 mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 106 mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Kiskunfélegyháza víztározó

Év: 2014
Megrendelő: Duna Aszfalt Kft.
Munka jellege:
  • Kivitelezési tervek
  • Tartószerkezeti tervezés
  • Szakági tervezés
Közreműködők:

Generál tervező: Aqua Construct Zrt.

1500 m3-es víztorony Kiskunfélegyházán. A tervezési terület a Kiskunsági Löszös Hát kistáj területén található a Petőfi lakótelep mellett a Tanyasori út és Kőrösi út közrezárt rész. A létesítmény a „Kék-víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei ivóvízjavító program keretében készül el. Az épülő torony Kiskunfélegyháza és térsége biztonságos vízellátását szolgálja.

A 19 m átmérőjű, 54,5 m magas torony elrendezése hasonló, mint a legtöbb víztoronyé, alaprajzilag egy kettős héj figyelhető meg. A külső áttört rész a víztér kontúrja, a belső zárt pedig a feljárást biztosítja a víztérbe, és a torony tetejére. A formai koncepció egy henger alaptest, függőleges irányban „felsliccelve”, ezáltal egy filigránabb megjelenést kölcsönöz az épületnek. A nyílások között sötét betonszürkére festett gyűrűk szaladnak körbe, ezzel megbontva a forma vertikális osztását.